Świąteczne tradycje kulinarne

Foto: pixabay.com

W rozmowie z prof. dr hab. Joanną Nowosielską-Sobel z Instytutu Historycznego Uniwersytetu Wrocławskiego porozmawiamy na temat świątecznych tradycjach kulinarnych i zwyczajach Dolnego Śląska.

Zapytaliśmy się, jak pachniał i smakował przedwojenny Wrocław? Mówi prof. dr hab. Joanna Nowosielska-Sobel.

– Potrawa, która łączyła stoły wielu wrocławian to na pewno kluska makowa – dodaje profesor.

– To, co łączy stół niemiecki i dzisiejszy wigilijny stół w Polsce to karp – wyjaśnia prof. Joanna Nowosielska-Sobel.

Na rozmowę z prof. dr hab. Joanną Nowosielską-Sobel zapraszamy 23 grudnia o godz. 13:00.

Nasze audycje

Nasze audycje

Skontaktuj się z redakcją Radia Rodzina!

Skontaktuj się z redakcją Radia Rodzina!

71 322 20 22 studio@radiorodzina.pl
Skip to content