Nie taki rekin straszny jak go malują

pixabay

Nie taki rekin straszny jak go malują. Czasem dużo bardziej niebezpieczny jest człowiek. Rekiny najczęściej zabijane są dla płetw, które uchodzą za kulinarny specjał.

Rekiny raczej nie mają wyczulonego zmysłu smaku, bo w żołądkach rekina znajdujemy śmietnik. Nie robi im różnicy jakie jedzą mięso. Wychowaliśmy się na filmach, w których rekiny są inteligentne, potrafią wymyślić jak zatopić łódź. To są bzdury. Rekin jest w zasadzie bardzo prostą maszyną do zabijania – Radosław Ratajszczak, prezes wrocławskiego ZOO.

O tym czy mięso ludzkie rekinowi smakuje porozmawiamy w kolejnym odcinku audycji „Fantastyczny Świat Zwierząt wg Ratajszczaka”:

Skontaktuj się z redakcją Radia Rodzina!

Skontaktuj się z redakcją Radia Rodzina!

71 322 20 22 studio@radiorodzina.pl
Skip to content