Graciarnia: jak zrobić pyszną, domową …

fot. Radio Rodzina

Chrupiąca, na cienkim cieście, z małą ilością składników czy pulchna, przypominająca placek, z dużą ilością sera? Jak powinna wyglądać pizza idealna?

Mówi Daniel Lubryka z pubu Graciarnia

Każdy może zrobić pizzę wg własnych upodobań, ważne, by wiedzieć, jak zrobić ją dobrze

Pizza często kojarzy nam się z fast foodem, jedzeniem, którego należy unikać. Czy pizza może być zdrowa?

Pizza może być świetnym pomysłem na obiad, kolację, posiłek, który nie tylko zjemy, ale przygotujemy z bliskimi. Czy w warunkach domowych uda nam się upiec cienką, chrupiącą pizzę?

Podstawą pizzy jest ciasto, a jego przygotowanie wcale nie jest trudne. Trzeba tylko pamiętać o wyborze dobrych jakościowo składników i odpowiednich proporcjach

Jeśli przygotujemy większą ilość ciasta, możemy je zamrozić

Pizza nie potrzebuje spędzać w piekarniku dużo czasu, jeśli więc mamy przygotowane ciasto, nie będzie trzeba długo czekać na smaczny posiłek

Przy pieczeniu pizzy musimy pamiętać o odpowiedniej kolejności kładzenia składników

Położenie sosu pomidorowego bezpośrednio na spód pizzy ma bardzo duże znaczenie

W Polsce na pizzy często ląduje sos czosnkowy albo ketchup… Są jednak znacznie zdrowsze i smaczniejsze propozycje dodatków

Oliwę do pizzy również możemy samodzielnie przygotować w domu

Dodatki są ważne, ale nie możemy przesadzić z ich ilością. Tej zasady warto się trzymać

Zaproszenia na pizzę i coś do picia ufundowane przez Graciarnię mogą Państwo wygrać w niedzielę w naszym plenerowym studiu na Ostrowie Tumskim.


Skontaktuj się z redakcją Radia Rodzina!

Skontaktuj się z redakcją Radia Rodzina!

71 322 20 22 studio@radiorodzina.pl
Skip to content