Restauratorzy, nie marnujcie jedzenia – charytatywna kuchnia franciszkańska apeluje o wsparcie

pixabay.com

Od wielu lat Fundacja „Antoni”, działająca przy franciszkańskiej parafii na ul. Kasprowicza we Wrocławiu, prowadzi charytatywną kuchnię dla ubogich. Posiłki wydawane są także teraz, w czasie epidemii.

Mówi br. Rafał Gorzołka

Każdego dnia wolontariusze dostarczają również około 50 paczek osobom starszym i samotnym.

Br. Rafał Gorzołka apeluje do restauratorów, właścicieli hoteli i punktów gastronomicznych, które pozostają zamknięte lub prowadzą działalność w ograniczonym zakresie, by nie marnowali jedzenia, ale podzielili się nim z potrzebującymi.

Produkty żywnościowe wystarczy przekazać do Fundacji, tam zostaną z nich przyrządzone posiłki dla ubogich.

Franciszkanin zapewnia o swoim wsparciu modlitewnym i przypomina, byśmy oprócz dbania o siebie i swoje zdrowie, pamiętali również o trosce o najuboższych i potrzebujących.

Skontaktuj się z redakcją Radia Rodzina!

Skontaktuj się z redakcją Radia Rodzina!

71 322 20 22 studio@radiorodzina.pl