Grupa Johanneum

Archiwum audycji: Przystanek Kultura

12.12.2018 10:45 Patrycja Jenczmionka Błędowska

 

"Italia do zjedzenia" - czym zaskakuje włoska kuchnia? #PRZYSTANEKKULTURAfot. AS/RR

 

„Italia do zjedzenia”, drugie wydanie książki Bartka Kieżuna, znanego jako Krakowski Makaroniarz, to bardzo ciekawa mieszanka. Publikacja jest jednocześnie książką kucharską i subiektywnym przewodnikiem po Włoszech.

Mówi Bartek Kieżun:

Książka może więc inspirować do przygotowania klasycznych włoskich potraw, ale pomoże też odkrywać znane i mniej popularne miejsca we Włoszech.

Czym włoska kuchnia urzeka Bartka Kieżuna?

Jako podstawową zasadę sukcesu w przygotowywaniu dań kuchni włoskiej Bartek Kieżun podaje uważne czytanie przepisów i stosowanie ich krok po kroku. Warto zaufać włoskim recepturom i nie poprawiać ich pomysłów.

POSŁUCHAJ:

cz. 1


cz. 2


cz. 3


Rozmawiała Adrianna Sierocińska